Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Drömbälte för Värmlandstrafiks bussar

Algot Eriksson framför sitt vinnarbälte, uppsatt på en av Värmlandstrafiks regionbussar. Foto: Värmlandstrafik.

Nu är det klart hur drömbältet för bussar ser ut. Värmlandstrafik presenterade på skärtorsdagen vinnaren i sin och Nobinas tävling Styla ditt drömbälte. Första pris gick till Algot Eriksson som under våren kan se sitt och de övriga finalisternas bidrag pryda regionbussar i Värmland.

Bakgrunden  är att Värmlandstrafik vill  öka bältesanvändningen i sin regionbusstrafik. Som förklaring till att de inte använder bälte uppger många resenärer att de inte har uppmärksammat att det finns bälten på den buss de reser med. Det vill Värmlandstrafik ändra på.

Under året har Värmlandstrafik, tillsammans med Nobina, därför arrangerat en lite ovanlig designtävling. Värmlänningarna fick uppmaningen att styla sina egna drömbälten, vilket resulterade i 25 unika tävlingsbidrag.

Vinnare blev Algot Eriksson.

Juryns motivering lyder såhär: ”Med sin lekfulla design har Algot skapat ett riktigt drömbälte! De återbrukade gula virkade underläggen matchar träffsäkert våra gula bussar och ihop med de rosa godisbilarna utgörs en sällan skådad mix. Det här är ett bussbälte som gör oss lite extra glada, därför är det en given vinnare i tävlingen Styla ditt drömbälte!”

Fyra andra deltagare gick till final, Ulla-Britt Huldén, Ann Hagman och Hanna Ryhr Magnusson. Dessutom gick ett hederspris till barnen på Annebergs förskola.

Under våren kan bidragen från Algot och de övriga finalisterna samt bidraget från Annebergs förskola ses pryda regionbussar i Värmland.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)