Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VD-skifte hos VDL i Sverige

Frank Reichel tillträder den 2 maj befattningen som vd för VDL Bus & Coach Sweden. Foto: VDL.

Busstillverkaren VDL får ny vd för den svenska verksamheten, VDL Bus & Coach Sweden. Ny vd i företaget är Frank Reichel som efterträder Fredrik Dahlborg på posten. Frank Reichel tillträder sitt nya uppdrag den 2 maj. Han är sedan hösten 2018 vd för VDL Bus & Coach Norway, en befattning som han kommer att fortsätta att inneha.

Frank Reichel har mer än 25 års erfarenhet från bussbranschen i flera nordiska länder, både från operatörs- och tillverkarsidan.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med den svenska organisationen, jobba vidare utifrån den gedigna grund som är lagd, och ta vid i det långsiktiga arbetet med att etablera VDL som en av de stora busstillverkarna på den svenska marknaden, säger Frank Reichel.

Fredrik Dahlborg har valt att fortsätta sin karriär utanför VDL Bus & Coach.

Fredrik Dahlborg går vidare från VDL. Foto: Ulo Maasing.

– Efter drygt fem år som ansvarig för VDL:s bussverksamhet i Sverige är det rätt tid att lämna över ledarskapet. Vi har byggt upp en stark grund för fortsatt tillväxt med en mycket erfaren, kunnig och engagerad organisation. Med den nya generationen helt eldrivna VDL Citea är jag övertygad om att framtiden är mycket ljus för VDL i Sverige. Det är med varm hand och stort förtroende jag lämnar över till Frank, säger Fredrik Dahlborg.

– Jag vill rikta ett stort tack till Fredrik för hans mycket engagerade och synnerligen

förtjänstfulla insatser för VDL Bus & Coach i Sverige under många år. Fredriks gedigna

arbete tillsammans med den svenska organisationen borgar för en långsiktigt stark närvaro på den svenska marknaden. Med Franks ledarskap säkerställer vi kontinuiteten, och jag är övertygad att Frank med den nya generationen VDL Citea som grund på sikt kommer att etablera VDL som en av de ledande tillverkarna av elbussar på den svenska marknaden, säger Richard van den Dungen, Chief Commercial Officer för VDL Bus & Coach.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)