Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt hetare om Van Hools framtid

Striden om busstillverkaren Van Hools konkursbo hettar till. Foto: Ulo Maasing.

Frågan om vem som ska ta över den konkursade belgiska busstillverkaren Van Hool blir allt hetare. Nu kräver holländska VDL snabbt besked från konkursförvaltare. ”Om inget beslut fattas till vår fördel ikväll är det slut för vår del. Om man vill göra det till ett budkrig får man leta efter andra”. Det sa VDL:s styrelseledamot Rolf-Jan Zweep på onsdags-eftermiddagen när han besökte VDL:s nya bussfabrik i Roeselare, Belgien enligt radio- och TV-företaget VRT.

Ett tag var VDL och tyska Schmitz Cargobull ensamma om att erbjuda sig att ta över var sin del av Van Hool: VDL bussdivisionen och Schmitz Cargobull trailerproduktionen. Sent på måndagskvällen blev det dock känt att det finns ytterligare en potentiell köpare av Van Hool.

Det är den flamländske entreprenören Guido Dumarey som vill ta över Van Hool tillsammans med nordamerikanska ABC Companies som är återförsäljare för Van Hool i USA.

Enligt Dumarey innebär hans och ABC Companies bud att fler jobb kan räddas vid Van Hools anläggning i Belgien.

Men från VDL vill man nu ha ett snabbt ja eller nej till företagets bud tillsammans med Schmitz Cargobull och lägger press på konkursförvaltaren.

– Vårt bud bygger på ett mycket noggrant och gediget arbete, säger Rolf-Jan Zweep till VRT.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)