Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anropsstyrt test avslutas

Bussföraren Rose-Marie Sahlin: En fantastisk upplevelse att vara en del av projektet. Foto: Connect Bus.

Sedan ett drygt halvår, september 2023, har Västtrafik tillsammans med Connect Bus, erbjudit människor i Ulricehamn anropsstyrd busstrafik, Buss on demand. Nu avslutas projektet som har blivit uppskattat bland Ulricehamnsborna som har kunnat beställa bussen via en app till både fysiska och virtuella hållplatser utan fast tidtabell.

Under perioden har tjänsten utfört över 7000 resor och transporterat drygt 9800 resenärer. Resenärerna har gett övervägande positiv feedback och uttryckt sin tacksamhet över möjligheten att själva bestämma när de vill resa, utan att behöva anpassa sig till förutbestämda tidtabeller, rapporterar Connect Bus.

Rose-Marie Sahlin är en av de förare som har kört den anropsstyrda bussen. Hon säger att det har varit en fantastisk upplevelse att vara en del av projektet.

– Det har varit jätteroligt och jag tycker att det är tråkigt att det är slut. Det har varit en så personlig tjänst, man pratar mycket med resenärer och har lärt känna nya människor, säger Rose-Marie Sahlin.

Men det är inte bara Ulricehamnsbor som har rest med buss utan också en del turister, bland annat från Danmark och USA, uppger Connect Bus.

Projektet avslutas nu på söndag, den 28 april.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)