Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Besked dröjer om Van Hools framtid

Besked dröjer än om vart Van Hool styr. Foto: Ulo Maasing.

Det kommer att dröja ytterligare ungefär en vecka innan den krisande busstillverkaren Van Hools framtid klarnar. På tisdagen meddelade företaget att samtalen med potentiella köpare av företaget fortsätter, likaså med företrädare för de anställda. Enligt Van Hool förs samtalen i en god och konstruktiv anda. Tidigare hade företagets krischef Marc Zwandeveld satt 1 april som datum för ett definitivt beslut om Van Hools framtid.

Van Hool består idag av två divisioner, bussdivisionen och divisionen för industrifordon (trailers och tankvagnar för lastbilar). Bussdivisionen består i sin tur av en belgisk del för stadsbussar och en verksamhet i Makedonien för turistbussar.

Enligt uppgifter till bussmagasinet.se har den holländska busstillverkaren VDL tillsammans med tyska Schmitz Cargobull presenterat ett bud på Van Hool. Detta ska innebära att VDL tar över turistbussproduktionen i Makedonien, medan Schmitz Cargobull tar över trailer- och tankvagnsproduktionen i Belgien.

Även den belgiska entreprenören Guido Dumarey, som i fjol köpte brittiska Mellor, är fortsatt med i diskussionerna liksom en fjärde okänd aktör.

Van Hool har också förklarat att företaget inte kommer att kommentera de pågående samtalen förrän en lösning är nådd.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)