Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stena Line växer utanför Europa

Stena Line köper 49 procent av Africa Morocco Link. Foto: AML.

Färjerederiet Stena Line expanderar utanför Europa. Företaget har ingått avtal om att förvärva 49 procent av aktierna i det marockanska färjebolaget Africa Morocco Link (AML).

AML har sitt huvudkontor i Tanger och driver en färjerutt mellan Tanger Med och Algeciras. I sommar lanserar företaget även en ny höghastighetsrutt mellan Tanger Ville och Tarifa. Den första linjen är öppen för fraktkunder och resenärer, medan den andra blir en rutt för passagerare och bilar.

– Vi letar alltid efter nya affärsmöjligheter som gör oss hållbara på lång sikt. Gibraltarsundet är en strategisk plats för såväl människor som reser mellan Afrika och Europa som för global handel. Fraktvolymerna i området förväntas dessutom öka de kommande åren på grund av positiv industriell tillväxt och internationell handel i Marocko”, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line.

– Dessa rutter, deras hamnar och industrierna i området är under utveckling och förväntas driva en hälsosam tillväxt på fraktmarknaden de kommande tio åren. Det är ett mycket spännande område att kunna verka i.

För att slutföra affären krävs ett godkännande av den marockanska konkurrensmyndigheten.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)