Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för Ivecos bussar

Ivecos bussverksamhet förbättrade sitt resultat under det första kvartalet. Bild: Ulo Maasing.

Fordonstillverkaren Iveco förbättrade sitt resultat kraftigt under det första kvartalet. Det framgår av Iveco Groups delårsrapport som presenterades på fredagsmorgonen. Ivecos bussverksamhet ökade rörelseresultatet med åtta procent, jämfört med första kvartalet i fjol.

Iveco ökade sina bussleveranser i Europa med fyra procent men tappade samtidigt 48 procent i Sydamerika. Iveco fick dock bättre betalt för sina bussar än i fjol, bland annat på grund av en bättre produktmix. Omsättningen ökade med 1,7 procent, från 407 till 414 miljoner euro (4,76 respektive 4,84 miljarder kronor).

Rörelsemarginalen förbättrades från 3,2 till 5,1 procent och det justerade rörelseresultatet med åtta procent, från 13 till 21 miljoner euro, det vill säga från 152 till 246 miljoner kronor).

Iveco Group som helhet omsatte 3,4 miljarder euro (39,8 miljarder SEK), ungefär lika mycket som första kvartalet förra året. Rörelseresultatet förbättrades från 59 till 233 miljoner euro (690 miljoner SEK respektive 2,7 miljarder SEK).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)