Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo Bussar i digitalt samarbete

Volvo Bussar har inlett nya samarbeten med två företag som arbetar med digitala transportlösningar. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har inlett nya samarbeten med två företag som arbetar med digitala transportlösningar, Optibus och Stoneridge. Företagen ska samarbeta om digitala och uppkopplade tjänster för att utveckla persontransporterna. Bland annat ska man dra nytta av AI, artificiell intelligens.

Samarbetar. Från vänster Vinicius Gaensly, Volvo Bussar, Andre Carvalho, Stoneridge, Marcus Anemo, Volvo Bussar, Oren Arieli, Optibus, och George Belias, Optibus. Bild: Volvo Bussar.

– Vår strategi är att skapa partnerskap med företag som ligger i framkant av den digitala utvecklingen och som ytterligare stärker vårt erbjudande av uppkopplade tjänster. Både Optibus och Stoneridge har idag lösningar som kommer att förbättra våra kunders verksamhet, säger Vinicius Gaensly, Business Development & Partnerships Director på Volvo Bussar.

Optibus lösning är ett molnbaserat, heltäckande operativsystem för alla behov inom kollektivtrafiken. Det omfattar allt från planering och schemaläggning till depåverksamhet och information till förare och passagerare.

Stoneridges lösning för bränslerådgivning använder sig av data från bussarna. Med hjälp av AI ska lösningen hjälpa bussföretagen att minska bränsleförbrukningen. Den ger också förslag på föraråtgärder utan att data från bussarna behöver hanteras manuellt.

Optibus är en enhetlig mjukvaruplattform för planering och drift av kollektivtrafik som används av både trafikföretag och myndigheter i tusentals städer över hela världen. Amerikanska Stoneridge tillverkar avancerade elektriska och elektroniska system, komponenter, moduler och system för nyttofordon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)