Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vy Buss säljer verkstad

Vy Buss säljer Team Verkstad i Partille till STS Sydhamnens Trailer Service AB. Foto: Team Verkstad.

Vy Buss AB säljer Team Verkstad Sverige AB till Relais Group Plc koncernbolag STS Sydhamnens Trailer Service AB. Försäljningen omfattar verksamheten i Partille, Göteborg. Ägarskiftet sker den 1 oktober i år. Team Verkstad har under en tid varit till försäljning. Enligt Vy Buss har ett flertal aktörer varit intresserade av att köpa företaget.

Team Verkstad i Göteborg är en fullt utrustad serviceverkstad för tunga fordon samt en karosseri- och lackeringsverkstad som både servar och åtgärdar skador på både buss, lastbil och transportbilar. Verkstaden är en auktoriserad Mercedes-Benz- och Setraverkstad men tar emot alla kända märken på marknaden.

För Vy Buss är försäljningen en följd av ett strategiskt beslut eftersom verkstaden inte ingår i Vys kärnverksamhet. Vy Buss kommer i fortsättningen att driva verkstäder i egen regi för service och reparationer på sina egna fordon.

– Team Verkstad Sverige är starka inom bussar och lastbilar och blir ett utmärkt komplement till vår befintliga verksamhet i Göteborg som är mer inriktad mot trailers, säger Stefan Klingberg, vd för STS.

– Team Verkstad har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren, med vidareutveckling av våra auktorisationer för såväl lastbilar som bussar från Mercedes-Benz och Setra samt den utökade verksamheten för skadereparationer och lack i karosseriverkstaden, med stadigt förbättrad lönsamhet, säger Andreas Ehrenborg, för Team Verkstad Sverige AB.

I samband med ägarskiftet slutar han som vd i företaget.

Team Verkstads Verksamheten i Tanumshede kommer att övergå till Vy Buss AB och drivas vidare som en intern verkstad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)