Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nerskuret men uppåt i Skåne

Stadsbussarna i Malmö hade i fjol 90 procents punktlighet. Foto: Ulo Maasing.

Trots nerskärningar i trafiken och höjda bljettpriser har kunderna under 2012 varit mer nöjda med Skånetrafiken än tidigare. Även punktligheten har förbättrats under det gångna året, uppger Skånetrafiken.

– Vi har fått styr på flera grundläggande saker. Men det är en lång resa, och mycket som ska bli ännu bättre, säger Skånetrafikens trafikdirektör Henrik Dagnäs.

Det är framförallt tågtrafiken som har frestat på Skånetrafikens ekonomi. Samtidigt har man ökat sina intäkter med tio procent under året.

– De åtgärder vi vidtagit kommer att ge oss en ekonomi i balans, säger Henrik Dagnäs.

Punktligheten i trafiken var i fjol den bästa på mycket länge. För stadsbussarna låg punktligheten på 84 procent år 2011 och 87 procent i fjol.

Malmö stadsbusstrafik har gjort ett rejält lyft och har en punktlighet 2012 på 90%, vilket är ett mycket bra resultat för en stad av Malmös storlek. Toppar listan för stadsbusstrafik gör Eslöv med 97%. Regionbusstrafiken ligger kvar på 79% punktlighet.

För Pågatågen och Öresundstågens låg punktligheten förra året på 85% respektive 82% att jämföra med 2011 då siffrorna var 74% respektive 70%.

Skånetrafiken mäter punktligheten för tåg på +- tre procent, till skillnad mot SJ som räknar +- 15 procent.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)