Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Pinfritt på skånska bussar

Linje 166 är en av de närmare 40 busslinjer i Skåne där man från slutet av veckan ska kunna köpa biljett med sitt kontokort utan att behöva slå in pinkoden. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Region Skåne, ska från och med fredagen testa en ny betalningslösning på omkring 200 regionbussar. Det ska gå att betala med bank- eller kreditkort utan att kunden behöver slå sin pinkod vid köpet, förutsatt att det inte handlar om ett köp över 200 kronor.

Det innebär att man kan köpa enkelbiljetter men även ladda reskassan på de så kallade Jojokorten med 200 kr utan pinkod. Av säkerhetsskäl kommer man som kund slumpmässigt då och då behöva använda sin pinkod.

–  Vi är glada att vi äntligen har fått till en lösning där alla banker gått med på att den här typen av mindre transaktion inte längre behöver verifieras med en pinkod. Det snabbar upp resenärernas köp och vi kan bättre hålla vår tidtabell, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Till att börja med är det ett test som rullas ut på ca 200 regionbussar på 38 linjer runt om i Skåne för att under våren omfatta alla regionbussar. Alla svenska bank- och kreditkort gäller utom Maestro och Electron.

Lsningen är långt ifrån den som vi nyligen tagit upp på ledarplats där London lyfts fram som exempel. I den brittiska huvudstaden kan man använda helt kontaktlösa kontokort och då få samma rabatter som med de vanliga kontaktlösa resekorten som i London heter Oyster Card.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)