Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Småföretagare räddar busstrafik på skånsk landsbygd

Det lilla skånska bussföretaget Schölins Buss har ryckt in för att säkra att samhället Vånga med ca 150 invånare, några mil nordost om Kristianstad, ska ha kvar en bussförbindelse sedan Skånetrafiken lagt ner. För att ge Vångaborna möjlighet att åka och handla utan att ta bilen satsar Schölins Buss på att köra mellan och det större samhållet Arkelstorp i Kristianstads kommun.

Två dagar i veckan, måndagar och torsdagar, kör företaget mellan de båda samhällena på rent kommersiell grund och med ett biljettpris på 25 kronor.

Trafiken har blivit möjlig genom att bussföretaget utnyttjar tid då förare som har kört på en av Skånetrafikens linjer, 557, har väntetid.

– Det är en service jag vill göra för Vångaborna. Eftersom jag sitter där och har väntetid ändå kostar det inte så rysligt mycket, säger Kerstin Schölin till Kristianstadsbladet. Hon är ägare till företaget och därtill bussförare, så som det ofta är i familjeföretag i branschen.

På premiärturen på torsdagen hade hon två passagerare i den lilla Mercedesbussen.

– Det var riktigt kul. Jag blev överväldigad. De verkade glada och nöjda och klagade inte ens på priset, säger Kerstin Schölin till Kristianstadsbladet.

Schölins Buss är ett familjeföretag som har funnits sedan början av 1920-talet och som startades av Kerstin Schölins farfar med en taxibil och en buss som en bisyssla till bysmedjan.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)