Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Blygsam ökning för Västtrafik

Västtrafik hade en blygsam resandeökning förra året. Foto: Ulo Maasing.

Resandet med Västtrafik, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götaland, ökade något under 2012. Ökningen var dock blygsamma en procent: två miljoner resor till totalt 261 miljoner resor under 2012. Alla trafikslag hade enligt Västtrafik en positiv utveckling, utom spårvagnstrafiken. Västtrafik skyller nergången i spårvägsresandet på den milda vintern.

Störst var tillströmningen av nya resenärer för tågtrafiken som ökade med hela 22 procent under förra året.

– Vi har ännu inte sett resultatet av våra stora satsningar inför 2013 men vi tror att våra prognoser på stora resandeökningar kommer att infrias och att kundnöjdheten kommer att öka, säger Leif Blomqvist(S), styrelseordförande Västtrafik.

Även kundnöjdheten har ökat något. Bland de kunder som svarade på telefonintervjuer var 51 procent nöjda eller mycket nöjda med Västtrafik, medan 14 procent uppgav att de var missnöjda. Siffran för andelen kunder som uppgav att de var nöjda med senaste resan vid telefonintervjuer steg från 77 till 79 procent, vilket är en bit under målsättningen på 85 procent.

– Uppfattningen om Västtrafik måste bli mycket mer positiv för att vi skall kunna nå våra mål på längre sikt, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)