Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborg värdstad för Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race är en stor folkfest i de hamnar som kappseglarna angör, som här i Alicante hösten 2011. Foto: Ulo Maasing.

Göteborg kommer att vara värdstad för den spektakulära jorden-runt-kappseglingen Volvo Ocean Race, både år 2015 och 2018. Evenemanget drar en jättepublik i alla de städer som angörs under kappseglingen, men störst är intresset naturligtvis vid start och målgång.

Den kompletta listan över racets värdstäder 2014/2015 är ännu inte offentliggjord.

Men klart är att starten sker i Alicante i Spanien med första stop-over i Recife i nordöstra Brasilien och att lagen senare gästar Auckland i Nya Zeeland innan de rundar Kap Horn och styr mot ett andra brasilianskt stop, i Itajaí.

Den franska båten Groupama vann senaste Volvo Ocean Race. Här med grönt segel vid starten i Alicante. Foto: Ulo Maasing.

Fler stopp tillkommer.

Samtidigt utnyttjar Volvo uppmärksamheten kring racet för att marknadsföra sig själv och sina produkter, från bussar och lastbilar till anläggningsmaskiner.

Målgången för hela Volvo Ocean Race 2015 kommer att ske i Göteborg – ett naturligt val enligt Knut Frostad, vd i Volvo Ocean Race:

– Göteborg är en perfekt plats för att avsluta ett globalt evenemang av den här storleken, säger Frostad som har egna meriter som Volvo Ocean Race-seglare.

Göteborg har två gånger tidigare varit värdstad för Volvo Ocean Race. Det var 2002 och 2006.

Dags för bussresearrangörer att börja planera redan nu…

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)