Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gratis bussresa i Storstockholm efter SMS-haveri

Körs v förlåtande förare. Foto: Ulo Maasing.

Storstockholms Lokaltrafik, SL, låter nu passagerare åka gratis på bussen om de misslyckas med att köpa en SMS-biljett. Det är nämligen omfattande tekniska problem för SL:s betalsystem för SMS-biljetter.

– Det är tekniska problem med att registrera sig. Alla som försöker lyckas inte, säger Tomas Silvander, presstalesman på SL, till Expressen.

– Vi har uppmanat fåra chaufförer att vara förlåtande. Om någon säger att han eller hon inte har lyckats registrera sig har våra chaufförer uppmanats att låta dem åka med.

SL sålde tidigare SMS-biljetter för 900 000 kronor om dagen.

Det är Gotlandsbaserade Payex som har levererat den strulande lösningen för SMS-biljetter till Storstockholms Lokaltrafik, liksom till Upplands Lokaltrafik, UL.

Den upphandling av mobil betalning som Storstockholms Lokaltrafik gjorde tidigare i fjol överklagades och plötsligt stod SL inför en situation då resenärerna från årsskiftet riskerade att stå utan möjlighet att betala sin biljett via SMS.

I en direktupphandling valde SL då att den ursprungliga upphandlingen och skrev kontrakt på ett år med Payex för att säkra möjligheten att betala med mobilen när man ska resa med SL-trafiken. Nu visar sig dock Payex system fungera minst sagt osäkert.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)