Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer tak över huvudet i Umeå

Bussresenärer i Umeå ska få bättre skydd mot vädrets makter. 190 busshållplatser i björkarnas stad ska få nya väderskydd. Umeå kommun byter ut 140 befintliga väderskydd och ytterligare 50 hållplatser får väderskydd.

– Väderskydden är en del av Umeå kommuns satsning på kollektivtrafiken. Det kommer även att ge vår stadsmiljö ett lyft, säger Karin Isaksson, park- och gatuchef, Umeå kommun.

I anslutning till varje väderskydd monteras en papperskorg. De kommer att bidra till att hålla Umeå rent och snyggt. Väderskydden utrustas med belysning i taket och på långsidan kommer en trafikinformationstavla att vara monterad.

Trettio av väderskydden kommer att få en särskild utformning. Dessa kommer att finnas på sträckan mellan Vasaplan och Umeå Östra, som är ett av Umeås viktigaste kollektivtrafikstråk. Hur utformningen blir bestäms senare.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)