Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Polisen prickar nybesiktigade bussar

Bussar som stoppas av polisen och får en eller flera anmärkningar för säkerhetsbrister, är ofta nybesiktigade, rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg som har gjort en genomgång av 26 bussar som trafikpolisen i Göteborg har stoppat. Polisen fann brister som oljeläckage, klämskydd som inte fungerade, nödutgångar som inte fungerade och dåliga bromsar.

Enligt SR Göteborg genomför trafikpolisen i Göteborg drygt hundra busskontroller om året. I omkring 80 procent av fallen hittar man brister.

Av de 26 bussar som SR Göteborg har tittat närmare på och som polisen funnit fel på var mer än hälften besiktigade högst fyra månader innan poliskontrollen, flera bara några veckor eller dagar innan kontrollen.

Mats Berndtzon på Göteborgspolisen vill inte till SR Göteborg säga att besiktningsföretagen släpper igenom fel som polisen anmärker på. Men han är tveksam till att bussföretagen tar sitt ansvar.

– Jag är tveksam till att man tar det ansvaret när man bara tvättar bort oljan från en läckande motor. Då har man nog lite mer att önska.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)