Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussjour ska fixa melodifestivalen

Petra Mede leder Eurovision Song Contest i Malmö. Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

En särskild bussjour på tio bussar som dessutom förstärks vid vissa tillfällen ska klara Eurovision Song Contest i Malmö, skriver tidningen City. Men den särskilda bussjouren är endast till för artisterna och deras följen.

Allmänheten hänvisas till Skånetrafikens vanliga bussar och tåg som dock kommer att förstärkas både vid genrepet och finalen.

Bussjouren är tänkt att fungera så att delegationerna beställer en buss på kvällen. Dagen efter hämtar bussen och kör dit delegationen vill.

En särskild transportcentral ska organisera busstrafiken.

Utöver de olika ländernas delegationer väntas tusentals personer till Malmö. Bland dessa finns ca 2000 journalister som kommer att bevaka evenemanget och de behöver inte använda sig av den ordinarie kollektivtrafiken. Malmö stad och Region Skåne kommer istället att sätta in särskilda shuttlebussar som ska binda samman arenan, olika evenemangsplatser och hotell.

Som tätast kommer den trafiken att köras var tionde minut.

Omkring 3,5 miljoner kommer den särskilda busstrafiken att kosta Malmö Stad och Region Skåne. Till det kommer ca två miljoner för den utökade vanliga kollektivtrafiken, men det är pengar som Skånetrafiken räknar med att få igen på biljettintäkter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)