Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Finskt IT-företag underhåller i brasilianska bussar

En Scania/Marcopolo Paradiso. Foto:Ródi/Creative Commons.

Det finska IT-företget Ixonos ska leverera nästa generations underhållningssystem till den stora, brasilianska busstillverkaren Marcopolos lyxturistbussar. Ixonos ska leverera mjukvaran, men också svara för användargränssnitt för både passagerare och förare. I systemet, Ixonos IVI Connect, integreras såväl fordonets eget informations- och underhållningssystem med mobila enheter och molnet.

Systemet gör det möjligt att koppla samman ett stort antal mobila enheter som smarta telefoner och surfplattor med fordonsdatorn. Denna kan också kopplas till en rad molntjänster. Det är också möjligt att använda ett stort antal skärmar i systemet.

Det gör det också möjligt att lyssna till musik eller se HD-videobilder som finns i mobila enheter, liksom att använda appar som finns i dessa.

– Vi räknar med att tillsammans med Marcopolo skapa en infotainmentrevolution som transportbranschen hittills ännu inte har sett maken till, säger Ixonos chef för fordonstjänster ,Timo Salminen, föga blygsamt.

Marcopolo har tillverkning i nio länder och producerar enligt egen uppgift 32 000 enheter om året med hjälp av drygt 20 000 medarbetare. Nyligen köpta man in sig i den kanadensiska busstillverkaren New Flyer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)