Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tidigare busslobbyist tar tåget

Lars Sandberg. Foto: Ulo Maasing.

Lars Sandberg, en gång lobbyist i bussbranschens lobbyorganisation Buss och Samhälle, är ny medarbetare på branschorganisationen Tågoperatörerna. Han kommer närmast från konsultföretaget WSP Analys & Strategi. Tidigare har han varit politisk sekreterare i riksdagen och politisk sekreterare åt det tidigare socialdemokratiska trafiklandstingsrådet i Stockholm.

Lars Sanberg är också en av författarna bakom den av spårvägslobbyn häftigt kritiserade rapport om Bus Rapid Transit, BRT, som WSP presenterade häromåret.

– Kombinationen av hans politiska erfarenheter med erfarenhet från branschföreningarnas speciella värld, hans utredar- och skrivkompetens och kunskaperna från kollektivtrafikens område övertygade mig om att Lars kommer att bidra till Tågoperatörernas bästa, säger Tågoperatörernas vd Christel Wiman.

– Det känns jättespännande att börja jobba i en utvecklingsbransch som järnvägsbranschen. Tågtrafiken är dessutom ett trafikslag som i princip alla politiska partier vurmar för, åtminstone i ord, nu gäller det att se till att de vurmar för tågtrafiken i handling också, säger Lars Sandberg själv.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)