Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Glömt något på bussen? Det kan ha blivit konst!

En vilande person som ligger och läser – ett konstverk skapat av hittegods från Eskilstunabussar.

Veolia Transport och Länstrafiken Sörmland fortsätter att satsa på annorlunda samarbeten med högskolor. Nyligen lät man studenter vid Mälardalens högskola pimpa busshållplatser, vilket vi tidigare rapporterat om. I ett annat, annorlunda grepp har i vinter folkhögskoleelever skapa konstverk av saker som människor glömt kvar på bussarna i Eskilstuna.

I januari 2013 fick studenter från Eskilstuna folkhögskola uppdraget att med varsin påse hittegods skapa något nytt på temat: Vart är vi på väg? Under tre dagar deltog studenterna i en öppen workshop där allmänheten i Eskilstuna bjöds in för att ta del av arbetet. Resultatet blev ett 40-tal kreativa konstverk.

I projektet har studenter från recycling- design- och konstlinjen på Eskilstuna Folkhögskola återskapat hittegods från Veolias bussar. Människor glömmer mängder av saker på bussarna, det kan vara vantar, mössor, paraplyer, gosedjur, nappar, rollatorer och glasögon.

Den som är intresserad av att se hur hittegods kan förvandlas till konst kan se det på en utställning på Stadsbiblioteket i Eskilstuna under tiden 16 april – 5 maj.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)