Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu är sommaren här!

En försmak av vad som komma skall… Foto: Ulo Maasing.

Tro det om ni vill men nu är sommaren här. På fredagen var det premiär för Strömmas Paddanbåtar i Göteborg, två veckor för sent. Den kalla våren har nämligen gjort att isläget har hindrat trafiken från att komma igång i tid. Det är första gången någonsin som premiären har försenats därför att det varit is i kanalen.

Paddan avgick sin första tur 11.30 ifrån avgångsplatsen vid Kungsportsbron på Avenyn och kör turer under hela helgen.

Under lördagen körs även några turer med Strömmas sightseeingbuss. Aldrig tidigare har det hänt att Strömma har behövt senarelägga säsongsstarten på grund av att det varit is i kanalen.

– Att köra in Paddan för vårtrafiken igenom natttunn is i april kändes konstigt, första gången vi är med om detta extrema väderläge men vi är redo för en förhoppningsvis varm och fin sommarsäsong 2013, säger Fredrik Emme, platschef för Paddan Sightseeing.

Paddanbåtarna har varje år över 100 000 besökare under en säsong som sträcker sig från början av april till mitten av oktober. Med upp till 7 båtar trafikerar Paddan Göteborgs vallgrav och hamninlopp med liveguidning på svenska, engelska och tyska.

Besökarna kommer främst från Sverige men nästan lika många är från utlandet, främst Danmark, Norge, England och Tyskland.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)