Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ökad orderingång men minskade leveranser för Volvo Bussar

Volvo Bussar gjorde under det första kvartalet i år en förlust på 88 miljoner kronor. Samtidigt ökade orderingången med sex procent till 2109 bussar, rapporterar Volvo i sin delårsrapport som presenterades på torsdagsmorgonen. Volvo räknar med en fortsatt svag världsmarknad för bussar under året, även om det finns ljusa tecken.

Volvo Bussars leveranser uppgick under det första kvartalet till 1825 bussar, jämfört med 2565 enheter samma period förra året. Det är en minskning med 29 procent.

Orderingången blev 2109 bussar, sex procent högre än fjolårets första kvartal.

I kronor räknat blev Volvo Bussars nettoförsäljning under det första kvartalet 3482 (5086) miljoner kronor, en nergång med 32 procent. Om man tar hänsyn till valutafluktuationer blev nergången 27 procent.

Rörelseresultatet blev en förlust på 88 miljoner vilket kan jämföras med en vinst på 46 miljoner första kvartalet förra året.

Volvo konstaterar att det finns tecken på en återhämtning när det gäller den nordamerikanska marknaden för bussar för kollektivtrafik, medan turistbussmarknaden alltjämt är svag. I Sydamerika verkar en uppgång vara på väg och i Asien sker en tillväxt, om än från en låg nivå.

På europamarknaden ökade Volvo Bussar sin försäljning med nio procent.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)