Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skåne välkomnar kommersiell busstrafik

Henrik Dagnäs, trafikdirektör, Skånetrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretag som är offensiva och satsar långsiktigt har klara möjligheter att kunna köra kommersiell trafik i Skåne. Det säger Skånetrafikens trafikdirektör Henrik Dagnäs i en fyllig intervju i bussmagasinet.se. Där berättar han att Skånetrafiken aktivt vill arbeta för att få in kommersiella aktörer i trafiken.

– Vårt uppdrag drivs inte alls av att vi på Skånetrafiken ska köra allt själva. Vi vill att så många som möjligt ska vilja köra kollektivtrafik här. Däremot kan vi inte gå in och subventionera trafik som företag vill köra kommersiellt. Det skulle strida mot upphandlingslagarna, säger han.

Samtidigt konstaterar Henrik Dagnäs att bussföretagen hittills inte har varit särskilt på hugget och visat att de vill köra trafik på kommersiell grund. Han menar också att bussbranschen själv aktivt har bidragit till att bygga upp hinder för kommersiell trafik.

– När BR så hårt drev korta in- och utträdestider bet man nog sig själv i svansen, säger Dagnäs.

Läs hela intervjun med honom här!

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)