Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transportstyrelsen lämnar tillbaka 100 miljoner

Transportstyrelsens generaldirektör Staffan Widlert.

Genom att effektivisera sin verksamhet har Transportstyrelsen minskat sina kostnader. Nu gör myndigheten något som är ganska ovanligt i Myndighetssverige: Man lämnar tillbaka 100 miljoner kronor till statskassan.

Som förklaring till att man lyckats sänka sina kostnader så att man fått hundra miljoner över under 2012 lyfter Transportstyrelsen fram organisationsförändringar, ett ökat samarbete mellan trafikslagen och en fortsatt satsning på elektroniska tjänster.

Annat som bidragit är omförhandling av avtal, färre konsulter och ett allmänt ökat kostnadsmedvetande, hävdar myndigheten som lovar att fortsätta på den inslagna vägen, likaså att även i framtiden förenkla regler och samarbetet mellan trafikslagen.

– Att ha en kostnadseffektiv verksamhet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta sänka våra avgifter. Under det senaste året har det här arbetet inneburit en rad förändringar, säger Staffan Widlert, generaldirektör.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)