Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo i topp under svag månad

Volvo toppade nyregistreringarna av tunga bussar under en svag marsmånad. Foto: Volvo.

Mars blev en svag månad när det gäller nyregistreringar av bussar, rapporterar branschorganisationen Bil Sweden. Under mars registrerades totalt 30 nya bussar (både lätta och tunga), 46,4% färre än under samma tid förra året, då 56 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 134 bussar, 10,1% färre än förra året, då 149 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 16 under mars, 66,7% färre än under samma tid förra året då 48 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – mars 99 tunga bussar, 14,7% färre än under motsvarande period förra året då 116 registrerades.

Här är siffrorna över nyregistrerade tunga bussar, dvs bussar över tio ton:

Volvo 8
Mercedes-Benz 3
Scania 3
Setra 1
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)