Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

9000 barn tog Skånetrafiken till Malmö Arena

9000 barn tog på onsdagen Skånetrafiken till Malmö Arena. Foto: Skånetrafiken.

80 regionbussar, ett antal stadsbussar och tre extratåg tog på onsdagen 9000 barn till Malmö Arena och prisutdelningen i Eurovision School Contest och genrepet av  Eurovision Song Contest. Barnen kom från alla håll i Skåne. För Skånetrafiken, som tillsammans med Region Skåne svarar för transporterna under Eurovision Song Contest  var arrangemanget en logistisk utmaning.

Men det hela gick galant med hjälp av extrainsatt personal och en omfattande planering, rapporterar Skånetrafiken.

– Vi har arbetat intensivt i två månader med planeringen för att allt ska fungera effektivt och säkert, säger Anna Archer, affärsutvecklare trafikområde buss. Logistiken krävde 80 regionbussar, 3 extrainsatta tåg och ett flertal stadsbussar på standby.

På plats i Hyllie fanns trafikledare som såg till att bussarna rullade fram på rätt ställe. Bussarna körde ända fram till arenan där ett noga uträknat maskineri vidtog för att få alla barnen in till sina platser.

– Barnen hade färgkodade armband, där deras uppgifter stod. På så sätt syntes det tydlig var barnen skulle, säger Annika Reis. På plats fanns också en stor mängd volontärer för att slussa barnen rätt.

För säkerhets skull hade Skånetrafiken också en ”hittebuss” på plats. Bussen skulle transportera hem barn och lärare som kommit på villovägar, men behövde aldrig användas.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)