Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu ett avhopp från trafikupphandling

Gunnar Schön, vd för Veolia Transport Sverige. Foto: Ulo Maasing.

Än en gång hoppar ett storföretag av en av de pågående upphandlingarna av busstrafik. Den här gången är det Veolia Transport Sverige som har beslutat att inte delta i den pågående upphandlingen i Västernorrland. Nyligen hoppade Nobina av upphandlingen i Dalarna där man idag kör all busstrafik.

Veolia Transport Sverige avstår därmed från att försöka försvara sin busstrafik i Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. Totalt berörs 150 medarbetare och 58 bussar. Trafikstart för det nya avtalet är i juni 2014.
Bakgrunden till beslutet är, säger man från Veolia, att avtalsvillkoren i upphandlingen inte möjliggör en ekonomisk försvarbar finansiering av de bussar man måste upphandla inför trafikstart.

– Beslutet har inte varit lätt att fatta inte minst med tanke på våra duktiga medarbetare men också för att vår ambition är att försvara trafik där vi redan är etablerade säger Gunnar Schön, vd för Veolia Transport Sverige.

– Vi strävar alltid att lämna in effektiva och ekonomiskt fördelaktiga anbud till länstrafikbolag och kollektivtrafikmyndigheter. Tyvärr kunde inte vi uppnå detta i denna upphandling, och av den anledningen har vi beslutat att avstå från att lämna in ett anbud fortsätter Gunnar Schön.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)