Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss köper Buss Persson i Hammenhög

Buss Persson i Hammenhög förvärvas av Bergkvarabuss. Bild: Bergkvarabuss.

Sveriges största familjeägda bussföretag, Bergkvarabuss, blir ännu större. På fredagen tillkännagav företaget att man köper ett av Sveriges mest anrika bussföretag, Buss Persson i skånska Hammenhög.

Buss Persson, som också är ett familjeföretag, startade sin verksamhet för snart hundra år sedan och har gått i arv i tre generationer.

Från Bergkvarabuss framhåller man att det är ett mycket välrenommerat, skånskt bussbolag som gjort sig ett namn inom såväl linje- som beställningstrafik och dessutom som betydande bussresearrangör.

Bergkvarabuss förvärvar nu företaget och Buss Perssons vd Joakim Kjellson tar över uppgiften som affärschef för Trafikområde Ystad/Österlen, där Bergkvarabuss just etablerar sig.

Båda verksamheterna kommer även fortsättningsvis att drivas under separata varumärken. Köpet innebär att nya resurser tillförs och att koncernens närvaro stärks i sydöstra Skåne. Merparten av medarbetarna bereds fortsatt anställning.

– Jag är oerhört glad över den lösning som vi tillsammans har kommit fram till och jag ser med stor tillförsikt fram mot att börja jobba i Bergkvarabuss. Mitt uppdrag är att utveckla kollektivtrafiken samt vinna nya marknadsandelar i beställningstrafiken och för våra egna resor, säger Joakim Kjellson.

– Buss Perssons välskötta verksamhet passar väl in i koncernen i övrigt. Speciellt roligt är det att kunna knyta en så engagerad entreprenör som Joakim Kjellson till vårt företag. Han brinner verkligen för branschen, säger Bergkvarabuss´ vd Göran Mellström.

Taggat som: , , ,

3 kommentarer »

 1. Här tar man i från tårna. Välskötta? Tappat all trafik och har tappat stora marknadsandelar till
  Hagestad Touring, Österlenbuss mfl. Nödhjälp skulle jag kalla detta med ett mer verklighetsförankrat uttryck. Ett bra sätt att komma in på svåra Österlen. Kan inte utan att undra vad Kjell tycker uppifrån sitt bussmoln.

 2. Fru marie stora fiskar äter små fiskar så är det, om BP har tappat marknadsandelar till Hagestad varför säljer hagestad sin buss på blocket?? De borde kanske köpa fler ha ha..
  Joakim kanske va smart , marie det bara gilla läget!

  • Att sälja en buss för en nyförskaffning är väl inget jag direkt höjer ögonbrynet för. Vad är det märkliga med det menar du?
   Klart Joakim var smart, bättre sälja än det öde de gått till mötes annars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)