Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Oslo fixar det som Stockholm inte klarar

Ruter i Oslo erbjuder nu resenärerna enkla biljettköp med mobilen, vare sig det gäller enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter, sjudagarsbiljetter eller 30-dagarsbiljetter. Foto: Ulo Maasing.

Lagom till nationaldagsfirandet i Norge lanserar Ruter i Oslo periodbiljetter i mobiltelefonen via en app. Ruter är huvudman för kollektivtrafiken i Oslo som därmed har hunnit mycket längre än Storstockholms Lokaltrafik och andra i Sverige när det gäller mobila biljetter.

Ruter har, till skillnad från bland andra SL, en app (RuterBillet) som gör det möjligt för resenärer att med sin smarta mobiltelefon inte bara köpa en enkelbiljett. Nu kan kunderna köpa även 24-timmarsbiljetter liksom 7- och 30-dagarskort med appen.

Resenärerna kan köpa biljetten i förväg och själv bestämma från vilken tidpunkt de ska börja gälla.

Betalning sker med kreditkort via PayEx.

Vid köp av biljetter i appen kan kunden vara helt anonym och väljer själv om kreditkortsnumret ska lagras i telefonen eller inte. Appen är därmed också skräddarsydd för dem som reser mer sällan som exempelvis turister och andra som besöker det norska huvudstadsområdet.

För den som inte förstår norska finns appen även på engelska.

Appen kan laddas ner från såväl App Store som från Google Play och Windows Phone Store. I en första omgång fungerar den fullt ut på smarttelefoner med Android och iOS som operativsystem. Under sommaren kommer också alla funktioner att finnas i Windows Phone.

I Ruters app finns alla Ruters hållplatser, inklusive alla stationer på NSB (de norska statsbanorna). Tågresenärer kan också använda appen för tågresor inom Oslo och Akershus.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)