Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolischef blir vd för Solaris Sverige

Ted Stridsberg blir vd för Solaris Sverige AB från den 1 september. Foto: Keolis Sverige.

Ted Stridsberg, idag affärsområdesdirektör på Keolis Sverige, blir vd för Solaris Sverige AB från den första september. Han går därmed från operatörssidan till leverantörssidan i branschen. Ted Stridsberg har arbetat inom Keolis och dess föregångare SL, SL Buss och Busslink i 32 år.

– Under de åren har jag haft förmånen att göra en fantastisk resa där jag har kunnat följa branschen från en rent kommunal-landstingsdriven verksamhet till konkurrensutsättning. Parallellt har jag fått följa mitt företags resa från svenskt landstingsägt till privat franskt, säger Ted Stridsberg till bussmagasinet.se.

– Jag har haft förmånen att arbeta i väldigt många olika positioner, från busschaufför och trafikledare till HR-direktör och affärsområdesdirektör.

Ted Stridsberg förklarar att han känner mycket positivt inför övergången till Solaris Sverige AB.

–  Jag kommer att med mig mina erfarenheter och mitt sätt att se på våra kunder/resenärer till ett företag med en tydlig ägare som leder sitt företag med sunda värderingar. Jag ser närheten till familjen som driver företaget som något helt nytt och verkligen utmanande.

– Leverantörssidan av branschen domineras av ett fåtal stora leverantörer idag. Jag är övertygad om att våra kunder och våra resenärer kommer att må mycket bättre med en något större valmöjlighet även här, säger Ted Stridsberg till bussmagasinet.se.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)