Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvohybrider servar största flygplatsen

Tio Volvo 7900 Hybrid betjänar nu storflygplatsen London Heathrow.

Londonflygplatsen Heathrow, Europas största och världens näst största flygplats mätt i antal resenärer, betjänas nu av hybridbussar från Volvo. Nyligen tog transportjätten First Group emot tio Volvo 7900 Hybrid för sin trafik mellan Heathrow och ett par av städerna runt storflygplatsen på sitt ”7-Series”-nätverk, alltså 700-linjerna.

Trafiken på de aktuella linjerna är ett samarbete mellan Heathrow och kommunerna Slough och Windsor/Maidenhead. I Heathrows närområde kan passagerarna åka gratis, men utanför flygplatsens omedelbara närhet måste de betala för sig.

Att flygplatsen och de båda kommunerna gemensamt backar upp busstrafiken beror på att många boende i kommunerna arbetar på flygplatsen. Dessutom bidrar de till möjligheterna för flygresenärer att åka smidigt till och från Heathrow även från de mindre orterna väster om flygplatsen.

Till skillnad från Swedavia, som upprepade gånger har velat införa busstullar till sina flygplatser, har Heathrow satsat på att stötta kollektivtrafiken.

– Vi vill att resalternativen till flygplatsen ska vara miljömässigt hållbara. Därför har vi hittills investerat 750 miljoner pund (ca 7,5 miljarder kronor) för att stötta kollektivtrafiken och hållbara reselösningar i Heathrowområdet, förklarade Allan Gregory, chef för tillgänglighet med marktransporter på Heathrow i samband med att bussarna togs i trafik.

Själva invigningen av hybridbussarna förrättades av transportminister Norman Baker.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)