Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stegvis förändring när Nobina tar över

Förändringar stundar i Helsingborg. Foto: Ulo Maasing.

På sikt kommer det att bli stora förändringar i stadsbusstrafiken i Helsingborg som ett resultat av att Nobina den 2 juni tar över trafiken efter Arriva. Inledningsvis blir förändringarna små, men på längre sikt kommer Nobinas närvaro att märkas desto mer, framhåller man på Skånetrafiken.

Det sex år långa avtalet bygger på en ny modell där Nobina får inflytande över tidtabellen och hur stadsbusstrafiken utformas.

Skånetrafiken behåller huvudansvaret och sätter ramarna, men trafikplaneringen görs framöver i nära samarbete med Nobina.

Trafikentreprenören får också ta över ansvaret för den lokala marknadsföringen. Därigenom hoppas Nobina bidra till att fler helsingborgare väljer bussen framför bilen.

− Vi har anställt lokala marknadsförare som bor, verkar och brinner för Helsingborg. Vår ambition är att tillsammans med Skånetrafiken optimera kollektivtrafiken. Självklart ger det här oss en möjlighet som vi är mycket intresserade av. Vi verkar på den lokala marknaden och har större möjlighet att hörsamma de lokala önskemålen och behoven, säger Anders Ekelund, trafikchef på Nobina.

Nobinas inflytande över tidtabellen kommer att märkas först vid det stora tidtabellsskiftet i december

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)