Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största Setraleveransen någonsin i Sverige

Setra håller just nu på att leverera sin största order någonsin i Sverige. Det är resultatet av att det i höstas blev klart att fyra småländska bussföretag vann en gemensam trafikupphandling från Länstrafiken Kronoberg. Majoriteten av bussarna kommer att levereras av Setra, närmare bestämt 65 stycken.

65 Setrabussar är just nu under leverans för trafik i Kronobergs län.

Femtio av bussarna från Setra är fördelade på Karlssonbuss i Vaggeryd med dotterbolagen Sven Carlsson trafik, Moheda Buss och Grimslövsbuss. De övriga bussarna kommer att levereras till Gerts Busstrafik, Tingsryds Buss och Ryssbybygdens Buss.

Majoriteten av ordern består av treaxlade 14-metersbussar av typen Setra S 417 UL och ca en tiondel utgörs av tvåaxlade 13-metersbussar av typen Setra S 416 UL.

Samtliga bussar har EURO V-motorer med BlueTec®-teknologi och drivs på RME.

Setra brukar vanligtvis inte vara aktuella i offentliga upphandlingar eftersom det ofta ställs krav på låggolvsbussar, vilket Setra saknar i sitt produktprogram. I det här fallet krävdes normalgolvsbussar för olika typer av linjetrafik.

Det aktuella trafikavtalet sträcker sig över tio år och börjar gälla i juni 2013.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)