Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viseon på jakt efter investerare

Går en osäker framtid till mötes. Foto: Ulo Maasing.

Den unga tyska busstillverkaren Viseon är nu på jakt efter investerare över hela världen. I slutet av april begärde företaget sig självt i konkurs sedan man inte fått de kapitaltillskott från sina kinesiska delägare som man hade räknat med.

Företaget drivs nu av konkursförvaltare, men går med förlust varje månad. Försäljningen uppgick i fjol till 34 miljoner euro, ca 290 miljoner SEK.

– Vi driver processen med att hitta investerare framåt med ett högt tryck, men utgången av våra ansträngningar är helt öppen, sa konkursförvaltaren Michael Jaffé på ett personalmöte hos Viseon i Pilsting på måndagen.

– För att företaget ska överleva behövs en stark, internationell investerare som kan hjälpa Viseon med både order och försäljning. Viseon ensamt är för litet och antalet producerade bussar är för närvarande för lågt för att vara ekonomiskt hållbart.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)