Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus hållbarast i bussbranschen

Expressbussföretaget Swebus är bäst i bussbranschen på hållbarhetsfrågor. Detta enligt Sustainable Brands Index, en undersökning där konsumenterna uppger vilka varumärken de tycker är bäst på hållbarhetsfrågor. Där placerar sig Swebus bland de 40 bästa.

Sustainable Brands är Skandinaviens största varumärkesundersökning om hållbarhet. 18 000 konsumenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland intervjuas årligen om de 450 största varumärkena på marknaden.

I Sustainable Brands Index ställs frågor om miljöansvar och socialt ansvarstagande baserat på Förenta Nationernas 10 principer i Global Compact. Årets undersökning gjordes via webbenkät under december 2012 och januari 2013.

Sustainable Brands Index 2013 toppas av ICA med Coop på andra plats och GodEl på tredje.Storstockholms Lokaltrafik (SL) är bäst av buss- och kollektivtrafikföretagen med sin 22:a plats. Västtrafik placerar sig på plats 35, Swebus på 39, Arlanda Express på 43, Skånetrafiken på 50 och Flygbussarna på 53:e plats.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)