Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Torgmöten ska locka miljoner till bussen

Länstrafiken i Örebro vill locka till miljontals nya bussresor. Foto: Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken i Örebro satsar nu på torgmöten för att få fler örebroare att ta bussen. Under två dagar den här veckan, fredag och lördag, ska politiker och tjänstemän från Länstrafiken att finnas på plats på Järntorget och Våghustorget för att höra vad Örebroarna tycker om ett färskt förslag till linjenät för stadsbussarna.

Den nya stadstrafiken ska köra igång i januari nästa år. Målet är att öka bussresandet i Örebro med 30 procent på tre år. Det innebär att dagens 7,7 miljoner resor per år ska bli tio miljoner år 2014.

– Att vi föreslår ett nytt linjenät är ett direkt resultat av alla de förslag, synpunkter och idéer som har kommit in från örebroarna. Nu vill vi fortsätta dialogen, säger Thony Lundberg, områdeschef för Länstrafiken Örebro till Sveriges Radio P4 Örebro.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)