Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Enklare men inte busenkelt att köpa SMS-biljett

Mobiloperatörernas gemensamma betalningstjänst WyWallet backar nu för den massiva kritik man fått för krånglet när det gäller att köpa SMS-biljett eller göra andra SMS-betalningar. Nu gör man det enklare för köparna, men det blir inte lika enkelt som förr.

Kollektivtrafiken runt om i landet har tappat massor av försäljning genom krånglset och registreringsplikten vid SMS-köp, likaså olika biståndsorganisationer. Men förenklingarna gäller bara betalningar med privatabonnemang. Den som har mobil med företagsabonnemang får räkna med fortsatt krångel.

– Det är dock många som upplevt att kravet på registrering gjort det krångligt att fortsätta med sms-betalningar som innan. Vi har lyssnat på detta och tagit fram en enklare lösning, säger Adam Hasslert, marknadschef på WyWallet.

För den som har privatabonnemang går betalningen till såhär:

Vid ett första köp med SMS fungerar det som innan Wywallet krånglade till det. Kostnaden hamnar på köparens miobilfaktura utan extra kostnad. När man gör ett andra köp accepterar man automatiskt WyWallets affärsvillkor.

För den som betalar med företagsmobil gäller dock att man först måste registrera sig hos WyWallet och därvid välja betalsätt.

Alla regioner använder sig dock inte av WyWallet utan har valt egna lösningar. Dit hör bland andra Stockholms län. Där kommer det följaktligen att vara oförändrat krångligt att köpa SMS-biljett.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)