Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kalla Veoliabussar i domstol igen

Arbetsmiljöverket har vänt sig till Förvaltningsrätten och kräver att Veolia Transport ska betala 420 000 kronor i böter därför att man inte har löst problemet med alltför kalla bussar vid Veolias bussdepå i Eskilstuna. Om verket får som man vill i domstolen blir det tredje gången sedan 2010 som Veolia får betala viten med anledning av problemet.

Första gången var 2010. Redan i början av året anmärkte Arbetsmiljöverket på att det var för kallt i bussarna när förarna började sina arbetspass på morgonen. Det slutade med att förvaltningsrätten dömde Veolia till 90000 kronor i vite. Förra sommaren kom en ny dom på 80000 kronor.

När sedan Arbetsmiljöverket i mars i år gjorde en ny kontroll visade mätningar att 21 av 29 bussar var alltför kalla när förarna började arbeta på morgonen. Därför vill verket att domstolen nu höjer vitena kraftigt.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)