Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

(M)-politiker i Helsingborg vill riva upp bussfiler

Den långa striden om bussfiler i Helsingborg fortsätter. Nu hotar moderaterna med att riva upp kommunfullmäktiges beslut att införa bussfiler. Foto: Ulo Maasing.

Striden om Helsingborg ska få bussfiler på det centrala stråket Drottninggatan och Järnvägsgatan fortsätter, trots att kommunfullmäktige för en månad sedan beslutade om bussfiler. Men moderaterna i Helsingborg fortsätter att kämpa mot bussfilerna.

Peter Danielsson, kommunstyrelseordförande i Helsingborg och Jonas Jacobsson Gjörtler, ordförande för Moderaterna i Göteborg, skriver på måndagen i Helsingborgs Dagblad att man vill riva upp beslutet.

”Projektering och upphandling kommer att göras under 2014 och själva ombyggnaden påbörjas 2015. Det betyder att det kommer att finnas möjlighet att riva upp beslutet efter valet 2014 om förhållandena i kommunfullmäktige ändras”, skriver de.

”I korthet tycker vi att förslaget är dåligt eftersom det försvårar tillgängligheten till staden, vilket riskerar att drabba handeln i city. Vi menar dessutom att miljönyttan med bussfilerna är högst tveksam. Risken är uppenbar att bilarna kommer att fastna och stå still i långa köer med stor irritation och ökade utsläpp som följd. Hela idén med att göra det så svårt som möjligt att ta sig fram är bakvänd”, skriver de båda Helsingborgsmoderaterna.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)