Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SKL tar över branschens avtalsprocess

Gunilla Glasare, SKL: Minskade kostnader och bättre kollektivtrafik. Foto: SKL.

Gunilla Glasare, SKL: Minskade kostnader och bättre kollektivtrafik. Foto: SKL.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, tar nu ett starkare grepp om upphandlingarna av kollektivtrafik. Med början i höst kommer en ny kommitté inom SKL att utveckla och förvalta kollektivtrafikbranschens så kallade avtalsprocess, som består av ett antal gemensamma dokument och verktyg som beställare och entreprenörer använder för att förbättra sina upphandlingar.

Den nya kommittén bildas inom ramarna för det branschgemensamma arbetet Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik som drivits inom sektorn sedan 2008. SKL innehar ordförandeposten i Partnersamverkan sedan 2011.

– Offentliga aktörer upphandlar kollektivtrafik för 32 miljarder kronor per år. Kraven som ställs i upphandlingarna har avgörande betydelse för hur mycket kollektivtrafik som man får för pengarna.

– Stödet som kommittén ger ska bidra till minskade kostnader och samtidigt leda till att resenärer får tillgång till en bättre fungerande kollektivtrafik, säger Gunilla Glasare, avdelningschef på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)