Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trädgårdshybrid från Volvo

Hamburger Hochbahn, som svarar för lokaltrafiken i Hamburg, har i veckan tagit emot femton hybridbussar från Volvo. Foto: Volvo Bussar.

Hamburger Hochbahn, som svarar för lokaltrafiken i Hamburg, har i veckan tagit emot femton hybridbussar från Volvo. Foto: Volvo Bussar.

När lokaltrafiken i Hamburg, Hamburger Hochbahn, på måndagen tog emot sina femton nya hybridbussar från Volvo passade man samtidigt på att slå ett extra slag för den miljösatsning som bussarna representerar. Överlämningen gjordes nämligen på den gigantiska trädgårdsmässa som just nu pågår i Hamburg, Internationale Gartenschau 2013.

Vid ceremonin var bussarna dekorerade med lövruskor. Själva överlämningen gjordes av Volvo Bussars vd Håkan Agnevall under mottot ”Vi gör södra Hamburg grönare” i närvaro av en rad höjdare från Hamburg.

– Med de här hybridbussarna från Volvo arbetar vi i samarbete med politiker och tillverkare att nå Hamburgs uttalade mål att från år 2020 endast skaffa emissionsfria bussar, förklarade Hochbahns styrelseordförande Günter Elste.

De 15 bussarna är Volvos tolvmeters hybridbuss Volvo 7900 H.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)