Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler turistar i Tyskland

Känd tysk turistattraktion – domkyrkan i Köln. Foto: Ulo Maasing.

Känd tysk turistattraktion – domkyrkan i Köln. Foto: Ulo Maasing.

Tyskland, som är den största destinationen för svensk bussturism, fortsätter att visa en stark tillväxt av turismen. Trots översvämningarna tidigare i år som slog hårt mot vissa regioner fortsätter den tyska turistnäringen sin unikt starka tillväxt. Från januari till juni 2013 har redan över 30,9 miljoner utländska övernattningar registrerats på logianläggningar med minst tio bäddar, enligt uppgifter från Statistisches Bundesamt. Det motsvarar en tillväxt på 3,2 procent jämfört med samma period förra året.

– Den inkommande turismen till Tyskland fortsatte att utvecklas positivt även under det första halvåret i år. Efter tre rekordår i följd visar statistiken även i år på tillväxt. Det är en enorm framgång för tysk besöksnäring, säger parlamentsledamoten Ernst Burgbacher, statssekreterare för förbundsministern för ekonomi och teknologi och förbundsregeringens ansvarige för frågor rörande små och mellanstora företag samt turism.

– Trots högvattnet som drabbade några tyska regioner och trots en regnig juni ligger Tysklands incoming under årets första halvår på ett tydligt plus. Även under rådande konjunkturkris står sig reselandet Tyskland utmärkt internationellt, framhåller Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Av de utländska övernattningarna i Tyskland svarar européerna för drygt tre fjärdedelar, 76 procent.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)