Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis renoverar i stället för att köpa nytt

Keolis i Stockholm förlänger livstiden på ett hundratal ledbussar från åren 2004 och 2005 genom att renovera dem. Foto: Volvo Bussar.

Keolis i Stockholm förlänger livstiden på ett hundratal ledbussar från åren 2004 och 2005 genom att renovera dem. Foto: Volvo Bussar.

Keolis i Stockholm har gett Volvo Bussar i uppdrag att renovera ett hundratal ledbussar från mitten av förra årtiondet. Det är den största affären av det här slaget någonsin för Volvo Bussar i Sverige. Merparten  av arbetet kommer att utföras vid företagets eftermarknadsavdelning i Säffle. Ordern är värd drygt 40 miljoner kronor.

– Att renovera i stället för att köpa nytt är ett utmärkt sätt att förvalta investerade pengar. Med en begränsad insats kan vi förlänga livet på våra bussar med fyra, fem år, samtidigt som vi minskar fordonens miljöpåverkan och ger resenärerna en behagligare och säkrare reseupplevelse, säger Karl Orton, teknisk chef på Keolis Sverige.

Samtliga fordon är ledbussar av modellen Volvo 8500 levererade åren 2004 och 2005. Uppdraget omfattar förutom en total invändig och utvändig renovering även byte av motor. En tredjedel av bussarna kommer dessutom att utrustas med ett nytt system för avgasefterbehandling som kraftigt sänker utsläppen av partiklar och kväveoxider. Arbetet påbörjas i september.

Ordern som tagits av Volvo Bussar Norden, bygger på ett samarbete mellan flera delar av Volvos organisation. Karossrenoveringen görs av Volvo Bussar i Säffle, de fabriksrenoverade motorerna levereras av Volvo i Flen och installeras av Volvo Truck Center i Huddinge.

– Genom att mobilisera resurser från olika håll kan vi erbjuda en helhetslösning, där vi fungerar som övergripande partner med totalansvar, säger Martin Spjern, marknadschef på Volvo Bussar Norden.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Ekonomiskt sunt av Keolis, Sverige! Janne Carlzon gjorde likadant med SAS plan på 1980-talet! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)