Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd tar över efter svensk på Optare

Enrico Vassallo tar över ledningen av Optare efter svensken P G Nilsson. Foto: Optare.

Enrico Vassallo tar över ledningen av Optare efter svensken P G Nilsson. Foto: Optare.

Den engelska busstillverkaren Optare, som i Sverige representeras av BK Invest, fick på torsdagen ny vd. Det är italienaren Enrico Vassallo, 45, som tog över ledningen av Optare från svensken P G Nilsson. Denne har varit tillförordnad vd för Optare sedan den 1 januari 2013. Vice vd är även i fortsättningen Glenn Saint.

Enrico Vassallo har arbetat länge i fordonsbranschen, både inom produktion och internationell försäljning.

Efter universitetsexamen i Genua kom han 1996 till Iveco och har därefter haft en rad högre chefstjänster när det gäller inköp, produktion och internationell försäljning av nyttofordon i Afrika, Australasien och senast Sydamerika.

I bussbranschen har han arbetat sedan 2005 då han utsågs till försäljningschef för Iveco Irisbus i Afrika och Mellanöstern. Två år senare blev han vd för Irisbus Italia, en organisation med 750 anställda som arbetade med design och försäljning av hela företagets bussprogram. 2011 flyttade han till Brasilien där han var chef för FPT INdustrial, ett företag som tillverkar komponenter till nyttofordonsindustrin.

Optare ägs till 75 procent av indiska Ashok Leyland.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)