Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Återuppstånden elbusstillverkare rekryterar vd och medarbetare

Hybricon Bus Systems har rekryterad vd och anställer nu medarbetare. Foto: Hybricon Bus Systems.

Hybricon Bus Systems har rekryterad vd och anställer nu medarbetare. Foto: Hybricon Bus Systems.

Elbusstillverkaren Hybricon i Umeå, som gick i konkurs i våras, har nu tillsatt en vd för det återuppståndna företaget. Detta har fått namnet Hybrico Bus Systems. Vd är från och med denna vecka Jonas Hansson, medan tidigare vd:n och delägaren Boh Westerlund blir teknisk utvecklingschef i företaget.

– Det känns mycket bra att Jonas Hansson tillträder som vd. Jonas har följt bolagets utveckling sen starten och jag har känt honom i flera år och vet vilken tillgång han kommer att vara för Hybricon Bus Systems, säger Boh Westerlund.

– Det är ett spännande uppdrag. Nu fokuserar vi på att, efter leveransen av vår nya 12-meters elbuss till Umeå Kommunföretag, färdigställa 18-metersmodellen.

– Företagets nya lokaler är både rymliga och välutrustade. De kommer att passa vår verksamhet perfekt och vi har redan påbörjat anställningen av ett dussintal personer, säger Jonas Hansson.

Nya ägare tillsammans med Boh Westerlund bildade den 19 augusti ett nytt bolag som ska fortsätta det arbete med elbussar i stadstrafik som Hybricon AB påbörjade.

– Det här känns otroligt bra. Vi jobbar tillsammans med människor som förstår potentialen i det vi gör och nu ser vi framtiden an med tillförsikt, säger Boh Westerlund.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)