Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler och större bussar i Uppsala

Uppsala utökar busstrafiken nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Uppsala utökar busstrafiken nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Stadsbusstrafiken i Uppsala ska bli bättre nästa år. Fler bussar ska sättas i trafik och anslutningarna till tågen ska bli bättre. det beslutade kollektivtrafiknämnden i Landstinget i Uppsala på torsdagen. Totalt ökas antalet bussar i trafik med 10 st jämfört med idag. Dessutom kommer ett antal vanliga bussar att bytas ut mot ledbussar. Det gör att kapaciteten kommer att öka under de tider då flest människor reser samtidigt som tidhållningen blir bättre.

Trafiken utökas också på flera linjer under morgon och kväll för att passa tidiga respektive sena tågturer.

– Efter att ha tagit del av kundsynpunkter, rapporter från förare och statistik är det klart att det finns ett stort behov av satsningar på stadsbusstrafiken i Uppsala, säger Johan Örjes (C), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Det är viktigt att vi gör dessa satsningar på stadsbusstrafiken eftersom efterfrågan på resmöjligheter hela tiden ökar. Ett arbete pågår också tillsammans med Uppsala kommun om den framtida kollektivtrafikförsörjningen men vi behöver redan nu satsa för att möta det resebehov som finns.

Linje 13 får ledbussar som ska ge plats för fler resenärer, linje 14 får två nya bussar för att hålla tidtabellen och på linje 21 kommer bussarna att gå oftare på eftermiddagen.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)