Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Familjeföretag fick internationellt innovationspris

Det danska familjeägda bussföretaget Papuga fick på onsdagen ett tungt internationellt pris för sitt nyskapande när det gäller bussturism. Det var den internationella vägtransportunionen IRU som inför bussmässan i Kortrijk, Belgien, delade ut flera utmärkelser för insatser som förnyar och utvecklar bussturismen.

IRU-1

Carsten Papuga (i mitten), vd i det danska familjeföretaget Papuga, tar emot IRU:s innovationspris från Yves Mannaerts, ordförande i IRU:s persontrafikkommitté och IRU:s generalsekreterare Umberto de Pretto. Foto: Ulo Maasing.

Papuga fick priset för sin produkt ”Låt oss cykla tillsammans”, ett koncept för att kombinera bussresor och cykling. Konceptet skiljer sig från det som andra arrangörer av kombinationsresor cykel/buss använder. I Papugas koncept tar resenärerna med sig sin egen cykelunder bussresan och på lämplig ställen lämnar man bussen och färdas på cykel istället.

Den internationella jury som utsåg Papuga till vinnare ansåg att konceptet är innovativt och det attraherar människor från andra samhällsgrupper och åldrar än de som vanligtvis gör turistresor med buss. Företaget har på det här sättet lyckats locka en ung och aktiv generation människor att åka buss.

Man har en särskild hemsida, vicyklersammen.dk, för produkten.

Företagets vd och delägare, 35-årige Carsten Papuga konstaterade när han på onsdagskvällen tog emot innovationspriset att cykling nu är den snabbast växande sporten i Danmark

– Vårt koncept riktar in sig på de fritidscyklister som vill ha mer än bara en söndagstur hemma i omgivningarna, samtidigt som de vill ha en social upplevelse. Konceptet har haft en positiv effekt på vår affärsverksamhet. Vi har fått många nya kunder som tidigare inte har köpt transporter från Papuga.

Papuga är ett familjeföretag som grundades 1971 och som idag äger åtta turistbussar.

På onsdagen delade IRU också ut sitt pris för bästa stad för buss- och gruppturism, ett pris som Stockholm fick för några år sedan. I år gick till priset till staden Skopje i Makedonien.

Hedersomnämnande gick till Malmö, Coventry och Liverpool.

Priset för bästa europeiska bussföretag gick till lokaltrafikföretaget STP i den rumänska staden Alba Iulia.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)