Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbuss på Gotland även nästa sommar

Flygbussarna fortsätter att köra kommersiellt på Gotland. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna fortsätter att köra kommersiellt på Gotland. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna har beslutat sig för att fortsätta med sommartrafiken mellan Visby flygplats och Visby centrum även nästa sommar. Antalet resenärer som valde flygbussarna för att ta sig till och från flygplatsen ökade med sex procent under juni till augusti i år jämfört med samma period förra året.

I år var det andra året som Flygbussarna körde sommartrafik mellan Visby flygplats och Visby centrum. Visby flygplats är den femte största i landet under sommaren. Nästa sommar förväntas det totala resandet från flygplatsen fortsätta öka.

– Det är väldigt roligt att vi kan konstatera att fler har valt att resa med oss jämfört med förra året. Vi har även fått ett mycket positivt bemötande från Region Gotland som har välkomnat oss som kommersiell aktör, vilket har varit avgörande för vår satsning, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Flygbussarnas linje på Gotland är en av få nytillkomna kommersiella linjer som startats sedan den nya kollektivtrafiklagen trädde i kraft förra året.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)