Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt Ullevi reser med Västtrafik

 

Resenärerna strömmar till Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Resenärerna strömmar till Västtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Västtrafik, som svarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland, har under årets första nio månader haft en resandeökning med nio procent. Det innebär att man varje dag transporterar ett fullsatt Ullevi mer än man gjorde tidigare.

Västtrafiks senaste sammanställning visar på en stark utveckling för resandet med alla typer av fordon. Pendel- och regiontågtrafiken har tillsammans ökat med 17 procent och spårvagnstrafiken med tio procent. Buss- och båttrafiken har ökat med sju respektive sex procent, anropsstyrd trafik med två procent.

Geografiskt har ökningarna främst skett på regiontågen med en ökning på 16 procent. I Göteborgsregionen där stora satsningar på ny och utbyggd trafik har genomförts är den totala resandeökningen tio procent. Till och med september i år har det gjorts 210 miljoner resor med Västtrafik.

– Ökningen motsvarar ungefär ett fullsatt Ullevi om dagen med nya resenärer som väljer att åka kollektivt, säger Leif Blomqvist, styrelseordförande för Västtrafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)